Broiler chicken

Burger King UK lovar förbättringar för kycklingarna

Blogg

Skrivet av

Burger King i Storbritannien har skrivit under Better Chicken Commitment, en uppsättning standarder som kommer att förbättra livet för miljontals kycklingar.

Vi har uppmanat snabbmatskedjor att förbättra välfärden för kycklingar. Burger Kings beslut kommer i kölvattnet av andra företags liknande beslut, som Nando's och KFC.

Bättre välfärd 

Åtagandet innebär att senast år 2026 kommer alla gårdar som levererar till Burger Kings restauranger i Storbritannien att sluta använda snabbt växande kycklingraser som lider av smärtsamma hjärt-, lung- och benproblem. 2026 verkar långt borta, men det tar tid att göra förändringar på gårdar och ställa om till långsammare växande raser. 

År 2026 kommer kycklingarna som levereras till Burger King även ha mer utrymme att röra sig på, mer naturligt ljus och strö som halm för att utforska och picka i, så att de kan bete sig mer naturligt.

Burger King UK lovar förbättringar för kycklingarna

Djurvälfärd viktigare än ekonomisk vinst 

Lindsay Duncan, som är kampanjansvarig för lantbruksdjur i Storbritannien, säger:

"Att skriva under Better Chicken Commitment innebär att kycklingar på gårdar som levererar till Burger King kommer att få mer utrymme och födas upp mer humant. Det innebär också att det blir mindre risk att sjukdomar som fågelinfluensan sprids. Vi uppmanar andra snabbmatsföretag att göra som Burger King och sätta djurens välfärd före vinst."

Tiderna förändras 

Vi uppmanar globala företag att gå i spetsen för djurens värdfärd och se till att kycklingar som serveras på Burger Kings restauranger garanteras ett liv som är värt att leva. Vår kampanj Change for Chickens lanserades 2016 och vi har sedan dess arbetat med KFC i Storbritannien och Europa och Nando´s för att förbättra välfärden hos kycklingarna på gårdarna som levererar till deras restauranger.

 

Burger King UK lovar förbättringar för kycklingarna

Burger King UK följer i spåren av USA och Kanada. Vi är glada över att deras engagemang för bättre liv för kycklingar sprids över världen.

Nästa steg

Vi kommer att fortsätta arbeta med Burger King om hur de ska gör dessa förändringar och vi uppmanar fler företag och livsmedelsbutiker att göra samma förbättringar för kycklingar.