Fem i topp - värsta djurplågeriet i turistbranschen

Pressmeddelande: Fem i topp - värsta djurplågeriet i turistbranschen

Nyheter

På Djurens dag idag 4 oktober avslöjar den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection de fem värsta formerna av djurplågeri för vilda djur i turistindustrin.

Från elefantridning till att vandra med lejon, ta selfies med tigrar och simma med delfiner - attraktioner med vilda djur är en del av alltför många semestrar. Troligen för att alltför många turister är omedvetna om det djurplågeri som försiggår bakom kulisserna. Det är därför som World Animal Protection lanserar en ny global kampanj som ska leda till att vilda djur får stanna i det vilda där de hör hemma.

Turister kanske inte tycker att rida på en elefant eller att vandra med lejon verkar skadligt för djuren. Men den brutala sanningen är att djuren bryts ner fysiskt och psykiskt för att på ett säkert sätt kunna hanteras av människor.  Bakom de glada uppvisningarna gömmer sig alltså grymhet på många sätt: Att ta djuren från sin familj i det vilda eller föda upp dem i fångenskap, att träna dem med plågsamma metoder, långa transporter och att hålla dem i undermåliga miljöer.

Livslångt lidande för de vilda djuren

En global attitydundersökning avslöjar den skrämmande sanningen att närmare 50 % av de som betalar för en upplevelse med vilda djur gör det för att de älskar djur. Organisationen, som tidigare stoppat djurplågeriet med dansbjörnar i Indien, Grekland och Turkiet, vill belysa det värsta djurplågeriet i underhållningsbranschen för semesterfirare innan de bokar. Det sker genom denna hemsida som ska hamna högst i sökmotorer.

Mike Baker, högsta chef för World Animal Protection, säger:

"Sorgligt nog inser inte många turister att djurunderhållning är djurplågeri. Sanningen är att 'en gång i livet' för dem innebär ett livslångt lidande för djuren."

Fem i topp: Världens värsta attraktioner med vilda djur >>

Attityder till underhållning med vilda djur jorden runt >>

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius 

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

 

Läs fler pressmeddelanden