10  framgångar för hundar under 10 åren

Ett decennium för hundar

Nyheter

Tack vare ditt stöd har vi under de senaste 10 åren kunnat skydda människans bästa vän.

Bättre för hundar och människor

Sorgligt nog är risken stor för miljontals hundar att bli misshandlade och brutalt avlivade – men det finns också mycket att känna hopp inför.

Under de senaste tio åren har vi hjälpt myndigheter och samhällen runt om i världen att skapa harmonisk samexistens mellan hundar och människor.

Dreng med hund i Kenya

Vaccinerade mer än en miljon hundar 

Vi rabiesvaccinerade över 1,6 miljoner hundar i 18 länder på tre kontinenter, och räddade därigenom oräkneligt antal människor och djur från att smittas och hundar från att avlivas av rädsla för sjukdomen.

Uddannelse af hundeejere

Utbildade tusentals hundägare 

Vi höll utbildningar i ansvarsfullt hundägande och hur man undviker att bli hundbiten. De riktade sig till alla åldrar, hölls i 16 länder och på åtta språk.

Vi skapade en app, Barkyard, med ett smörgåsbord av information om hur man tar hand om hundar, som låter användarna rapportera sina framsteg med att vaccinera och sterilisera sina husdjur. Vi till och med publicerade en barnbok i Kina om hundar och människors hälsa.

Hvalpe i Sierra Leone

64 länder enades om att skydda hundar

Vi har övertygat både Afrikanska Unionen och Asean (Sydöstasiatiska staternas förbund) att anta handlingsplaner för att utrota rabies, vilket inkluderar massvaccinering av hundar och human hantering av hundar.

Mand og hunde i Bali

Mer än halverad rabies hos hundar

Effektiva vaccinationskampanjer på Bali och i Colombo ledde till 75% och 50% minskning av hundrabies i respektive land. Balis regering kommer att göra regelbunden vaccinering för att hindra att rabies återkommer. I Colombo har myndigheterna slutat med inhumana metoder för att kontrollera hundpopulationen.

Hunde i Rumænien

Räddade rumänska hundar

Genom en namninsamling övertygade vi den rumänska staden Constanta att sluta fånga och avliva hemlösa hundar.

Vi hjälpte också till att finansiera en ny veterinärklinik och rehabiliteringscenter som tar hand om över 2 000 hemlösa, sjuka och skadade hundar varje år i området.

Barn med hunde i Kenya

Inspirerade till förbättringar i Kenya och Sierra Leone

Vår arbete i Makueni, Kenya, och Freetown, Sierra Leone, har skyddat hundratusentals hundar från brutal avlivning. I Sierra Leone fortsätter vi att stödja regeringens rabiesbekämpningsstrategi och utbildar lärare i ansvarsfullt hundägande och skydd mot hundbett.

Kenyas regering använder vårt projekt i Makueni som förebild för andra platser och vi har hittills arbetat i ytterligare sju länder.

Hunde i Manila

Förbud mot att plåga hundar i Filippinerna

Genom samarbete med lokala organisationer har vi fått igenom ett förbud mot ‘tambucho’, en avskyvärd så kallad tradition där hemlösa hundar gasades ihjäl med koldioxid från bilar.

World Animal Protection-ansat med hund i Brasilien

Olympiskt skydd för hundar och deras vänner

Under 2016 inspirerade vi Rios olympiska kommitté att skydda vilda och tama djur runt OS. Vi utbildade personalen i human djurhantering.

Över 200 katter och hundar räddades och fick veterinärhjälp och 63 vilda djur räddades och återfördes till naturen efter att de av misstag tagit sig in i OS-området. 

Hund bliver vaccineret i Zanzibar

Drev framgångsrika kampanjen Röda bandet

Vi samarbetade med regeringar 2011-2016 för att främja massvaccinering av hundar för att bekämpa rabies i Bangladesh, Kina, Indonesien, Filippinerna och Zanzibar.

Hunden Bruno fra Kenya

Övertygade världen om att skydda hundar

Genom vårt arbete i GARC (Global Alliance for Rabies Control) och International Companion Animal Management Coalition har vi fått omvärlden att sluta avliva hundar och använda human hundhantering i stället. 

Alla dessa framgångar har fört oss närmare en värld där brutal avlivning av hundar har upphört.

Människor har börjat se att hundar är lösningen till att utrota rabies. Föreställ dig vad vi kan uppnå under kommande tio år med ditt stöd. 

Stöd oss