Vad vi har uppnått under 2019

Vad vi har uppnått under 2019

Nyheter

Året närmar sig sitt slut och vi kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2019, där vi tillsammans kunnat skydda tusentals djur. Nedan är några exempel.

Hjälp till djur i katastrofer

Vi fanns på plats vid skogsbränderna i Amazonas för att hjälpa djuren som drabbas. Vi försåg lokala hjälpcenter med medicinsk utrustning och annan livsavgörande hjälp till djur som räddats undan lågorna. Det är bland annat sengångare, ormar, oppossums och ullapor som fått vår hjälp.

1024862

Vi arrangerade workshops med Röda Korsetpersonal i Indien och Costa Rica om hur de kan inkludera hjälp till djur vid katastrofer. Workshops är ett led i vårt globala samarbete med Röda Korset och Röda Halvmånen för att bistå vid katastrofer.

Elefantvänliga attraktioner

Transformationen av anläggningen Elephant Valley från en ”vanlig” turistanläggning med elefanter till ett elefantvänligt alternativ avslutades. Som ett tecken på övergången bytte anläggningen namn till ChangChill som på thai betyder ”avslappnade elefanter”. Den här övergången är ett viktigt bevis på att det finns ekonomiska fördelar med att ge elefanterna ett bättre liv. 

Ytterligare en anläggning i Thailand  har blivit djurvänlig, Eco Tourism Koh Lanta. Den har bytt namn till Following Giants.

1025592_0

Delfiner i fångenskap

Det sista delfinariet i New South Wales i Australien bekräftar att de slutar med uppfödning av delfiner i fångenskap och kommer istället att fokusera på rehabilitering av skadade delfiner.

Trip Advisor, Virgin Holidays och Booking.com följde vår uppmaning att sluta sälja biljetter till turistunderhållning som utnyttjar delfiner i fångenskap. En stor seger!

1025217

Björnar

Fyra björnar i Pakistan som utnyttjades i björnkamper och som dansbjörnar konfiskerades från sina ägare och fördes till vårt reservat i Pakistan. De har fått namn: Bubu, Maggie, Tiger och Marjan och sina plågande nosringar bortklippta. De håller nu på att anpassa sig till sitt nya liv där de kan ströva fritt över stora områden och får bra mat.

1024077_0

Vårt enträgna arbete med att mikrochippa björnar som utnyttjas för sin galla i Vietnam har fram till september 2019 lett till att 11 björnar frivilligt har överlämnats. I Vietnam samarbetar vi med organisationerna ENV och Vier Pfoten.

Vaccinationer och politik

Vi arrangerar stora vaccinationskampanjer för hundar i Ghana, Indien, Brasilien och Sierra Leone. Att vaccinera hundpopulationen i ett område är det bästa sättet att skydda både människor och djur från rabies.

1017112_1

Vår kampanj ”Rösta för djuren” fick 115 nya ledamöter i Europaparlamentet att ställa sig bakom en djurvänligare lagstiftning för lantbruksdjuren i Europa. Vi fick över 1,5 miljoner EU-medborgare att ställa sig bakom kravet att lantbruksdjur ska slippa burar,.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om djurvälfärd.

Vi hoppas att du följer med oss in i 2020 och hjälper oss att skydda ännu fler djur. Tack för att du finns!

Vi hoppas att du följer med oss in i 2020 och hjälper oss att skydda ännu fler djur. Tack för att du finns!

Läs mer..