Se när orangutanger kommer till sin fristad i Borneo

Se när orangutanger kommer till sin fristad i Borneo

Blogg

Skrivet av

Vår indonesiska samarbetspartner Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS) rehabiliterar och återutsätter orangutanger som skadats eller tagits från sin naturliga miljö.

Orangutanger är extremt utsatta djur som förlorar allt mer av sitt livsrum, främst genom jakten på billig palmolja men också på grund av att tjuvskyttar dödar honor för att komma åt ungarna. Ungarna används sedan i turistunderhållning eller som sällskapsdjur.

Tyvärr kan långt ifrån alla orangutanger som får hjälp av BOS fullständigt återrehabiliteras och klara sig på egen hand i naturen. De har tagit så mycket fysisk eller psykisk skada att de behöver hjälp resten av livet. Men tack vare generösa gåvogivare och Animal Protectors som du kunde vi hjälpa BOS skapa ett reservat på en avskild ö för dessa orangutanger.

På reservatet Badak Kecil kan de leva nästan som vilda orangutanger - men det finns inga rovdjur och vi ser till att de får tillräckligt att äta och veterinärbehandling när de behöver det.

Nu är reservatet färdigt och de första orangutangerna har släppts ut. Här kan du se filmen när Mama Lasa och Manis möter friheten på Badak Kecil. 

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.