In memory of Jo Toole, an extraordinary protector of marine animals

Nytt pris instiftat till minne av havets förkämpe Joanna Toole

Nyheter

I dag på Havets dag vill vi informera om ett pris som ska finansiera arbete för att skydda havets djur till minnet av vår brittiska kollega Joanna Toole, som dog i den etiopiska flygkraschen i mars i år.

Joanna var på väg till ett FN-möte där hon skulle hålla en paneldiskussion om hur man hanterar kvarlämnade och borttappad fiskeutrustning. känt som spöknät.

Spöknät är den absolut dödligaste formen av marin nedskräpning. Det är fyra gånger större sannolikhet att det påverkar marint liv genom intrassling än alla andra former av marina skräp sammantaget.

Varje år fastnar mer än 100 000 valar, delfiner, sälar och sköldpaddor i övergivna eller tappade fiskenät, linor och fällor.

jo_4

Priset

Joanna Toole Annual Ghost Gear Solutions Award kommer att ges till det projekt som på bästa sätt har en strategi för att hantera spöknät.

Ansökan kan skickas här

Inlägg kommer att granskas av spöknätsexperter från Global Ghost Gear Initiative (GGGI) och World Animal Protection.

I slutändan kommer priset göra haven till en bättre och säkrare plats - vilket Jo ägnade sitt yrkesliv åt att uppnå. Den årliga mottagaren kommer att tilldelas minst 40 000 amerikanska dollar.

The Global Ghost Gear Initiative

Under 2014 etablerade vårt team för Sea Change, med ledning av Joanna Toole, GGGI, ett partnerskap för offentliga och privata intressenter  för att driva lösningar på problemet med förlorade och övergivna fiskeredskap över hela världen.

GGGI syftar till att förbättra de marina ekosystemens hälsa och produktivitet, skydda marina djur och skydda människors hälsa och försörjning

Joannas arbete går vidare

Joannas pappa Adrian Toole säger:

”Joannas arbete för att skydda våra hav och livet i dem var inte ett jobb – det var hennes liv. Redan som liten flicka visste hon att när hon blev vuxen skulle hon ha ett jobb där hon kunde hjälpa djur – på World Animal Protection, Ocean Care och i FN gjorde hon det varje dag.

Vår familj är så stolt över att Jo uppfyllde sin dröm och vi vet att the Joanna Toole Annual Ghost Gear Solutions Award gör att hennes insatser lever vidare och gör skillnad för våra hav, vilket Joanna arbetade så hårt för att uppnå."

För ner information eller ansöka om priset, gå till www.worldanimalprotection.org/JoannaTooleFund

Joannas arbete för att skydda våra hav och livet i dem var inte ett jobb – det var hennes liv.