Kina: Daniu, hunden som äter som en oxe

Kina: Daniu, hunden som äter som en oxe

Blogg

Skrivet av

Med hjälp av ditt generösa stöd kan vi rädda hundratusentals hundar över hela världen. Hundar som annars skulle avlivas urskillningslöst av rädsla för rabies.

Här kommer en berättelse om en av många valpar i Kina som du är med och skyddar.

En hungrig valp

Vid fyra månaders ålder var Daniu redan större än alla de andra valparna som kom för att få sin vaccination mot rabies. Inte undra på det, så mycket som han åt. Hans matte Fru Li berättar att han äter lika mycket som en oxe, och därför har fått namnet “Stora Oxen”. “Danius enorma aptit kostar mycket pengar och min man ville skicka iväg Daniu”, säger hon och klappar valpen kärleksfullt, “Jag blev så arg på honom. Jag vill inte skicka iväg Daniu”.

Familjemedlem

För Fru Li är Daniu en familjemedlem och hon anser att djur ska ha samma respekt som människor. Inget kan få henne att lämna bort Daniu som uppför sig som en liten gentleman mot Fru Li. Han kanske har en arg uppsyn men faktum är att han är som ett stort gosedjur.

daniu-incontext

Rädsla föder grymhet

Fru Li berättar att även om hundar är ett av de mest underbara och lojala djur som finns, är det många människor som är rädda för rabies. Det är därför de kan att behandla hundarna så grymt. Hon tackar vårt team för vårt arbete med att vaccinera hundarna i hennes by. Det gör att människorna inte är så rädda längre. De känner sig trygga när de ser hundarnas röda halsband som visar att de är vaccinerade mot rabies. 

Tack!

Vi vill skicka Fru Lis tack vidare till dig. Utan ditt stöd är vårt arbete inte möjligt.