Du hjälpte kalven Million

Du hjälpte kalven Million

Blogg

Skrivet av

Tack vare dig och andra Animal Protectors kunde vi agera snabbt när cyklonen slog till mot södra Afrika.

Genom månadsgåvor behöver vi inte vänta tills vi har samlat in pengar, utan kan planera för plötsliga behov som vid en katastrof.

Jag vill att du ska få träffa en av alla de djur som har fått hjälp. Det är den charmiga kalven Million. Han är bara fem månader gammal, lekfull, busig och lite blyg när han träffar nya människor. Han bor med sin ägare Robert och hans familj i Linga Village i Malawi.

De flesta djur vi träffat i södra Afrika har behov av vård. Det är vanligt med hud- och ögonproblem samt viktminskning på grund av brist på betesmarker och mat att äta.

När översvämningarna kom till vårt område skadades djurens lada och vårt hus  dränktes i vatten. Vi var rädda för att det skulle rasa. Mina grödor blev också förstörda och jag förlorade nästan allting. På grund av detta oroliga läge var jag tvungen att flytta min familj och mina djur till en annan plats. Jag var tvungen att hålla mina djur utomhus och detta påverkade deras hälsa kritiskt. Det mest drabbade djuret var den nyfödda kalven Million. Hon drabbades av hud- och parasitinfektioner, berättar Robert.

Många av Roberts djur blev skadade i ovädret och han var orolig över deras framtid.

Jag kunde inte vara mer tacksam över behandlingen som Million har fått av World Animal Protection. Han är den jag var mest orolig för eftersom han var så liten. Jag hade inga pengar att söka veterinärvård, så det här har verkligen räddat Million. Jag hoppas att liknande hjälp kommer igen eftersom det räddar mina djur och min familjs försörjning, säger Robert.

1023339

World Animal Protections utsända team av veterinärer ser till att Million blir frisk igen

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.