Cecil the lion

Lejonet Cecils jägare kommer inte att åtalas

Nyheter

Walter Palmer, den amerikanska tandläkaren som betalade 50 000 dollar för att skjuta Cecil, kommer inte att åtalas i Zimbabwe efter att miljöministern förklarat att han \"hade alla dokument i ordning\".

Under jakten som ägde rum i augusti i åt sköt Walter Palmer lejonet Cecil med pilbåge. Cecil hittades sårad 40 timmar senare, då han sköts till död med en pistol.

Trots att lejonjakt är lagligt i flera länder i södra Afrika, inklusive Zimbabwe, måste jaktlag ha jaktlicens från myndigheter.

Kate Nustedt, vår internationella kampanjchef för vilda djur, säger: Dokumenten som fanns har skyddat jägaren men inte den jagade Cecil. Det handlar inte om ifall dödandet var lagligt, det handlar om grymheten bakom handlingen. Cecil sköts med pilbåge och överlevde i 40 timmar för att sedan kallblodigt skjutas till döds.”

Hon fortsätter: “Uppfödningen och dödandet av lejon i underhållningens namn måste upphöra. Djur hör hemma i det vilda och inte som tillbehör till denna sorgliga industri. Om Cecils död medför något bra så skulle det vara att visa hur angeläget det är för turistindustrin och regeringar att agera för att skydda de vilda djuren. Vi behöver lagar som skyddar dessa vilda djur, inte de som jagar och dödar dem.”

Ny rapport om de negativa följderna av turism med vilda djur


En lejonhanne i naturen.

En business som växer

Historien om Cecil är tragisk men tyvärr inte unik.  Vad denna tragedi har gjort är att visa världen vilken grymhet som vilda djur i underhållning utsätts för.

Vilda djur kan ge mycket vinst med djur som lejon, som tas från sin mamma när de bara är några veckor gamla. De hålls i små inhägnader utan skugga, de får dåligt med mat och misshandlas tills de blir undergivna nog att vara med som fotoobjekt eller på lejonpromenader med turister. De kan sedan säljas genom olika handelsvägar utan att kunna spåras och sluta som måltavlor i inhägnad jakt.

Vi är emot djurplågeri i alla dess former och är övertygade om att uppfödningen och dödandet av lejon i underhållningens namn måste upphöra.

Läs mer om vårt arbete för vilda djur som lider för att underhålla människor >>

Vi har makten att minska efterfrågan och att ändra industrin nu. Hjälp oss att stoppa misshandeln av vilda djur >>

Historien om Cecil är tragisk men tyvärr inte unik. Vad denna tragedi har gjort är att visa världen vilken grymhet som vilda djur i underhållning utsätts för.

Läs mer..