Tusentals dykare utbildas för att rädda havets djur

Tusentals dykare utbildas för att rädda havets djur

Nyheter

Vi gör tummen upp för PADI, världens största organisation för fritidsdykare, som är hängiven medlem i vårt initiativ mot spöknät, GGGI (Global Ghost Gear Initiative). Nu inkluderar de information om hur dykarna kan hjälpa till att ta bort spöknät i sin avancerade dykarkurs.

PADI har något de kallar ”Fyra pelare för förändring”, som är deras bidrag till utbildning i hur dykare skyddar havslevande djur och ekosystem. Utbildningen i hur spöknät kan avlägsnas lanserades på DEMA, en global dykaruppvisning i Las Vegas under slutet av förra året.

"Det här kommer att göra en otrolig skillnad i medvetenheten om skador och död som spöknäten orsakar för havslevande djur och de praktiska saker som dykare kan göra för att skydda havet och minska lidandet", säger Elizabeth Hogan, som är vår kampanjansvariga.

1022226_0

Runt 640 000 ton spöknät, alltså borttappad och kvarlämnad fiskeutrustning, lämnas i våra hav varje år. De blir dödsfällor som stympar och dödar miljontals djur som valar, sköldpaddor och delfiner. GGGI, som vi grundade 2014 tack vare stöd från våra supportar, har runt 100 medlemmar. Bland medlemmarna finns fiskeföretag, ideella organisationer och forskare.

PADI har tidigare hållit i världens första workshop för dykare om spöknätsborttagande, som ägde rum i Panama i september förra året. Med på workshopen var även vi, NOAA och Panamas marina myndighet.

Läs mer om vårt arbete för att skydda havets djur mot spöknät

Runt 640 000 ton spöknät, alltså borttappad och kvarlämnad fiskeutrustning, lämnas i våra hav varje år.

Läs mer..