Nytt samarbete ska öka hänsynet till djur under OS i Rio

Djuren i Rio ska skyddas under OS

Nyheter

Under OS i Rio kommer World Animal Protection arbeta tillsammans med organisationskommittén för OS. Djuren i Rio ska skyddas och hemlösa djur ska få hem.

Miljontals människor kommer att besöka Rio under augusti och september för att ta del av sportaktiviteterna under OS och under Paralympics Games. Men i anslutning till de anläggningar där spelen äger rum lever många djur, t ex hundar, katter, hästar och alligatorer.

incontext-rio-se-juli2016

Våra veterinärer kommer att utbilda de som arbetar i anläggningarna om hur djur ska behandlas. Tillsammans med Special Secretariat for the Defense of Animals (SEPDA) anordnas även adoptionskampanjer för hundar och katter. Det skapar förutsättningar för att spelen ska kunna flyta smidigt och att besökarna ska kunna känna sig trygga eftersom de vet att de hemlösa djur som söker sig till anläggningarna kommer att tas hand om. 

Tillsammans med organisationskommittén kommer vi också driva en stor informationskampanj riktad mot invånarna i Rio de Janeiro om vikten att skydda sina djur under OS, särskilt under de tävlingar som äger rum på stadens gator, t ex cykling.

En ny standard för framtida idrottsevenemang

”Vi hoppas att OS i Rio ska bli en förebild för hur man i framtiden ska skydda djur i samband med stora idrottsevenemang. Djur som lever i anslutning till evenemangen riskerar att bli utsatta för mycket stress. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med organisationskommittén för OS i Rio. Tillsammans ska vi se till att hänsyn tas till djuren”, berättar Rosangela Ribeiro,  som arbetar med veterinära frågor inom World Animal Protection.

Julie Duffus, som arbetar med hållbarhetsfrågor inom Rio 2016 säger:

”Vi blev mycket glada när World Animal Protection erbjöd sitt stöd. Vi litar på deras tekniska råd och de har hjälpt oss mycket under vårt arbete med att ta fram planer för hur de djur som finns nära anläggningarna ska hanteras. Utan World Animal Protection hade arbetet blivit svårt för oss.”

Följ oss på Facebook >>

Följ oss på Twitter >>

incontext-rio-se-juli2016-2

Vi hoppas att OS i Rio ska bli en förebild för hur man i framtiden ska skydda djur i samband med stora idrottsevenemang. Djur som lever i anslutning till evenemangen riskerar att bli utsatta för mycket stress.