Factory Farm Playset

Prestigefyllt pris till vår leksaksdjurfabrik

Nyheter

Prestigefyllt pris till vår leksaksdjurfabrik

”Jag tror inte djuren vill vara därinne”, ”Det är en dålig gård”. Så reagerar några barn på vår leksaksdjurfabrik, som skapat stor medieuppmärksamhet i Storbritannien och nu belönats med priset PRmoment Award .

Det brittiska priset PRmoment Award delas i år ut för sjätte gången för prestationer i PR-branschen. Totalt deltog över 800 bidrag och vår leksaksdjurfabrik fick bronspriset i kategorin ”Årets icke-kommersiella kampanj”.

Djurhållning och miljö

Vi gjorde leksaksdjurfabriken tillsammans med PR-byrån Cow, för att visa den trånga, grymma och onaturliga verklighet som djur i livsmedelsindustrins djurfabriker lever i. En storskalig industriell djurhållning med fokus på effektivitet och lönsamhet.

Vi vill öka medvetenheten om djurfabrikernas skadliga effekter på både djur och miljö. Förutom djurens lidande bidrar djurfabrikerna också till att öka problemen med klimatförändringar, med betydande utsläpp av växthusgaser.

Prestigefyllt pris till vår leksaksdjurfabrik

Förvånade barn

När några brittiska barn fick leka med vår djurfabrik blev deras reaktioner starka. Först fick barnen berätta om hur de trodde att gårdarna såg ut och vad djuren behövde för att må bra.

Sedan fick de titta på vår leksak och blev då förvånade och bekymrade över hur djuren hölls i djurfabriken. ”Så ska inte djur behandlas – det är inte bra”, var en typisk kommentar.

Prestigefyllt pris till vår leksaksdjurfabrik

När barnen fick möjlighet att ändra på djurfabriksmiljön skapade de helt nya förhållanden, som de trodde skulle få djuren att trivas bättre. Djuren släpptes ut ur sina trånga, mörka bås och inhägnader och fick stora områden att röra sig på utomhus.

Kampanj för ko och kalv

World Animal Protection Sverige uppmärksammar just nu problemen för kor och kalvar i livsmedelsindustrins industriella djurhållning.

I svensk mjölkindustri skiljs ko och kalv ofta åt kort efter att kalven fötts. Vi tycker att kor och kalvar ska få vara tillsammans, för att både kon och kalven ska må bättre. Tidig separation är ett tydligt exempel på att djur inte får leva goda liv, utifrån sina naturliga beteenden. 

Var med och visa politiker, mjölkproducenter och handlare att vi är många som tycker att ko och kalv hör ihop.

Skriv på vår namninsamling

Så ska inte djur behandlas – det är inte bra, var en typisk kommentar.

Läs mer..