Det slutade lyckligt för björnarna i ”världens sorgligaste djurpark”

Lyckligt slut för björnarna i ”världens sorgligaste djurpark”

Nyheter

Det såg mörkt ut för björnarna i en armenisk djurpark efter att ägaren hade försvunnit och djuren fick svälta. Men det slutade lyckligtvis väl. Björnarna har flyttats till björnreservatet som vi finansierar i Rumänien och har börjat sitt nya liv.

De två björnarna Masha och Grisha blev kända hos djurvänner världen över efter att medier rapporterat om deras tröstlösa liv i ”världens sorgligaste djurpark” Gyumri Zoo i Armenien. Nu har björnarna fått ett gott björnliv i Zarnesti-reservatet i Rumänien.

Masha och Grisha leker i sitt nya hem:

Björnarna svalt i sina små torftiga burar

Sedan de var små har Masha och Grisha levt i två små burar i Gyumri Zoo. Burarna stod nära varann men björnarna kunde varken leka eller på andra sätt komma i närkontakt med varandra. Den armeniska oligarken som en gång byggt djurparken hade gjort sig osynlig och gjorde inget för att se till djuren. De två björnarna och de andra djuren svalt och fick ingen veterinärhjälp.Olika djurskyddsorganisationer – bland andra Brigitte Bardot Foundation - och privatpersoner i Armenien har hjälpts åt för att rädda djuren. Alla djur i djurparken är nu räddade och Masha och Grisha har fått en ny chans i livet i Zarnesti-reservatet.

p4041339

Äntligen: Ett gott björnliv

I reservatet har björnarna massor av plats att springa på och leka bland träden. Masha var den första av de två som vågade sig ut i det daggvåta gräset. Hon tycktes helt betagen av himlen, vinden och fågelsången. Lite senare följde Grisha efter, smått nervös och trevande. Först försökte han klättra upp i ett träd men han var fortfarande för svag, så i stället tog han sitt första bad någonsin i det svalkande vattenhålet.Under all sin tid i djurparken kunde Masha och Grisha bara känna lukten av och se varandra. Men nu är de på väg att lära känna varann ordentligt och har börjat  leka ihop. Äntligen kan de få ett tryggt och fredligt liv, där de kan följa sina instinkter och aldrig behöva svälta mer.

Läs mer om vårt arbete för att rädda björnar i Rumänien

Läs mer..