Wild asian elephants in Kaudulla National Park in Sri Lanka

Tre kinesiska resebyråer blir elefantvänliga

Nyheter

Nu har även Kinas resemarknad börjat bli elefantvänlig. De tre kinesiska researrangörerna Caissa, FX Trip och Zanando har tagit steget att fasa ut elefantridning och shower med elefanter ur sina program.

Caissa är en av Kinas största researrangörer.

Vice VD:n Ge Mu säger: "Djurskydd är del av vårt CSR-arbete. Åtagandet att stoppa skadlig turistunderhållning med elefanter är första steget för oss, och vi uppmanar fler företag och individer att engagera sig i djurskydd."

Han uppger att omkring 100 000 av deras resenärer deltar i elefantattraktioner, vilket motsvarar runt 40 procent av deras intäkter från turism i Sydostasien. Redan i november tar de bort elefantridning i Indien, Sri Lanka och Nepal ur sina program.

_mg_1125

Caissa:s Vice VD (hö) tillkännagav sitt beslut 9 augusti tillsammans med World Animal Protections kinesiska generalsekreterare Zhonghua Zhao (vä).

Att rida på elefanter är en av de populäraste aktiviteterna för kinesiska turister som semestrar i andra asiatiska länder. 

World Animal Protection Kinas generalsekreterare Zhonghua Zhao säger:

"Det var inget lätt beslut för researrangörerna men de vill visa vägen för andra företag att engagera sig i djurvälfärd. Det här är ett stort steg framåt för vår kampanj att skydda vilda djur från att skadas som turistunderhållning.”

1018287

Elepfanter bryts ner med hemska metoder för att bli tama nog att komma nära turister. 

Globalt har nu 173 researrangörer förbundit sig till att avstå från att erbjuda skadlig underhållning med elefanter, som shower och ridning. 

"Det är en stor framgång för vårt arbete med vilda djur att även Kinas reseindustri engagerar sig. Det visar att skydd av vilda djur har blivit en allt viktigare del av turismen”, säger World Animal Protection Sveriges generalsekreterare Roger Pettersson.

1018371_0

Det finns goda alternativ - reservat där turister kan få se elefanter i sin naturliga miljö. Förhoppningsvis hjälper de till att skynda på avvecklingen av turistunderhållning med vilda djur i fångenskap. 

Att rida på elefanter är en av de populäraste aktiviteterna för kinesiska turister som semestrar i andra asiatiska länder.

Läs mer..