Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld. Jättemyrsloken Fadinha fick hjälp efter de katastrofala skogsbränderna i Brasilien. Nu har hon äntligen fått komma tillbaka till sin naturliga livsmiljö igen.

Räddade jättemyrsloken Fadinha utsläppt i Brasilien

Blogg

Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld. Jättemyrsloken Fadinha fick hjälp efter de katastrofala skogsbränderna i Brasilien. Nu har hon äntligen fått komma tillbaka till sin naturliga livsmiljö igen.

Fadinha har tagits om hand av Tamanduá-institutet, som World Animal Protection stödjer. Hon är ett av många djur som drabbats av de omfattande skogsbränderna i Brasilien som ofta medvetet startas av köttindustrin.

Jättemyrslokar får snabbt problem i de heta brandområdena, eftersom de har svårt att reglera sin kroppstemperatur. Då är det inte ovanligt att de flyr i panik och hamnar nära vägar, där de riskerar att bli påkörda och skadade eller dödade av bilar.

Fadinha är en av dem. Hon hittades utmattad och ensam vid en väg. Tack och lov kunde räddningsteamet från Tamanduá-institutet snabbt hjälpa henne, så att hon mådde bättre efter de svåra påfrestningar hon utsatts för.

Övervakad frihet

Under två års tid togs Fadinha om hand efter att hon räddats. Hon hade stöd av ett team experter som arbetade systematiskt för att ge henne vård och omsorg. Insatserna med stöd från World Animal Protection gav henne större chans att framgångsrikt kunna återvända till sin naturliga livsmiljö och klara sig bra där. 

Rehabiliteringsprocessen fungerade mycket bra och ledde fram till att Fadinha förbereddes för att släppas ut. När dörrarna till hennes inhägnad öppnades kunde hon för första gången på flera år gå ut i skogen igen, fri och vild.

På sig har hon ett radiofrekvenshalsband, som kunde betalas med stöd från våra gåvogivare. Det här halsbandet är en säkerhetsåtgärd för att övervaka Fadinha så att hon kan anpassa sig så smidigt som möjligt till sitt nya liv. Stödteamet kan via halsbandet följa Fadinhas rörelser och snabbt reagera om hon skulle behöva hjälp.

Nu hoppas vi att fler rehabiliterade jättemyrslokar snart ska kunna släppas ut igen i sin naturliga livsmiljö: Cecilia, Darlan och Joey.

Stoppa djurfabrikernas utbredning

Köttindustrin ligger bakom många av de förödande bränderna i Brasilien.

För att förhindra att fler vilda djur som Fadinha råkar illa ut på grund skogsbränder är det nödvändigt att stoppa djurfabrikernas utbredning.

Stora livsmedelsföretag som den brasilianska köttjätten JBS måste sluta att förstöra naturen och de livsmiljöer där många djur lever. Att sprida information om den här allvarliga situationen och arbeta för en förbättring är en av de viktigaste prioriteringarna för World Animal Protection.

Vi kommer också att fortsätta hjälpa vilda djur som hotas till livet av djurindustrins bränder och hänsynslösa skövlingar för att få ny mark till sin verksamhet.  

 

Tack för att du hjälper djur!

Våra insatser för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan gåvogivare som du. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Vi stödjer insatser på plats runt om i världen för att hjälpa utsatta djur. Som djurvänliga reservat för björnar, elefanter, valar och delfiner. Vi har kontakter med många samarbetspartner, FN, EU, olika länders regeringar och företag.

Tillsammans skapar vi en bättre värld för djuren.

Läs mer..