Tricia Croasdell, för närvarande chef för World Animal Protection i Storbritannien, har utnämnts till global ledare för organisationen. Hon blir första kvinna på den posten.

Tricia Croasdell ny global ledare för World Animal Protection

Nyheter

Tricia Croasdell, för närvarande chef för World Animal Protection i Storbritannien, har utnämnts till global ledare för organisationen. Hon blir första kvinna på den posten.

Hennes arbetsliv präglas av ett outtröttligt engagemang för djuren. I sin nuvarande roll har hon vitaliserat insamling och lett framgångsrika kampanjer för att skydda djur över hela världen. 

Tricia har erfarenhet av andra globala organisationer, som WWF men även arbetat för brittiska premiärministern och kungahuset. Hennes rötter i Sydafrika har format hennes tro på kraften i kollektiv handling. Hon säger:  

Jag vet att genom att arbeta tillsammans, med våra supportrar och aktivister globalt, kommer vi att förbättra djurens liv, samtidigt som vi gynnar människor och planeten. 

World Animal Protection Sveriges verksamhetschef Sofia Pepera kommenterar utnämningen: 

Jag har träffat Tricia Croasdell i hennes roll som chef för brittiska kontoret. Hon är en kraftfull och varm person med fötterna på jorden och rätt ledaregenskaper. Hon brinner verkligen för djurvälfärd och för med sig ett fräscht perspektiv och gedigen erfarenhet. 

Tricia bor i brittiska Hitchin, Hertfordshire, tillsammans med sin partner Dawn och deras älskade hundar George och Harris. 

 

 

Du behövs!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vi fokuserar särskilt på att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan gåvogivare. Tillsammans är vi World Animal Protection.

Var med och skapa en djurvänligare värld!

Ja, jag vill hjälpa djur  

Läs mer..

Oroväckande signaler om avskaffad betesrätt för kor

Nyheter

Den 30 juni ska utredningen om svensk livsmedelsproduktion vara klar med sitt arbete. Enligt Dagens Nyheter kan utredningen då föreslå att betesrätten för kor ska avskaffas. Det skulle vara en stor skandal för djurskyddet – vi kräver att regeringen står upp för kornas välfärd!

Inte en enda elefant hade lyckliga ögon

Nyheter

Lina Dahl, som är kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, kom nyligen hem från en resa till Thailand. Här berättar hon om sina starka möten med elefanter i Ayutthaya Elephant Palace, som är en välkänd turistattraktion.

”Det är dags att visa resultat och transparens i bevarandeprojekt”

Nyheter

Journalisten och opinionsbildaren Gurgin är engagerad i djurparksfrågan. Han höll ett kritiskt och uppskattat tal under World Animal Protections riksdagsseminarium om djurparker förra året. Här berättar han vad han tycker om SVT:s nya dokumentärserie ”Djurparkskriget”.