Kampen för björnar

Tack från björnarna  

Blogg

Skrivet av

Tack vare alla som gett en gåva till björnarna nyligen kunde de klara översvämningarna. Som tack kommer här en film från Pakistan, en uppdatering om några av björnarna samt upplyftande, viktiga framgångar för björnar.  

Björnreservatet Balkasar har inte bara reparerat skadorna för att återställa reservatet till som det var innan översvämningen utan också hittat nya lösningar som gör att de kommer att klara framtida översvämningar bättre.    

Hälsning från personalen på plats:  

Hej från oss. Vi är på Balkasar. Tack för ditt stöd. De senaste månaderna har vi stått inför skador på grund av översvämningar och regn. Vi gör vårt bästa för att reparera alla anläggningar och rehabilitera de mest traumatiserade björnarna för att ge dem den vård de behöver. Tack. 

Vad som gjorts hittills

  • Staket lagat och cementerat för att ge en stabilare grund för att underlätta vid framtida översvämningar   
  • Nya rör, som del av ett nytt dräneringssystem, som leder bort vatten och gör reservatet mer tåligt inför framtida häftiga regn  
  • Reservatets vägar och stigar röjda och utjämnade efter stora vattenskador  
Björnreservatet Balkasar får hjälp

Efter månader av extrema temperaturer drabbades Pakistan av kraftiga monsunregn. Det resulterade i att en tredjedel av landet hamnade under vatten. Björnreservatet Balkasars påverkades hårt av regnvattnet, som orsakade förödelse och skadade infrastrukturen. Monsunregn har alltid varit ett problem och har orsakat skador tidigare, senast 2020. Men i år regnade det mer än någonsin tidigare, området ansågs ha fått 4 gånger mer regn än genomsnittet.   

De skador som reservatet drabbats av är skador på infrastrukturen, främst stängsel och en skadad vattenpump. En del av arbetet omfattade rengöring och installation av avloppsrör, röjning av skräp och rengöring av pooler, fyllning av diken och lagning av staket.  

Reservatet fick mer regn än vanligt även efter översvämningarna, men de nyinstallerade dräneringssystemet visade sig vara mycket effektiva och bidrog till att hålla staket och stenmurar intakta.  

Även om vissa björnar har drabbats av vattenburna sjukdomar har alla björnar och personal hållit sig vid god hälsa. Situationen på Balkasar är nu tillbaka till det normala, men det har varit en utmaning att skaffa de förnödenheter som behövs för att säkerställa att björnarna blir väl omhändertagna (främst mat, medicin och bensin). Personalen måste ta sig längre bort för att få det de behöver och de måste se till att ha råd med stigande priser med en inflation på 26 procent. Teamet har stått inför svårigheter men har hittills lyckats hålla livet i reservatet så normalt som möjligt för björnarna. Detta tack vare gåvor. 

Bear in a sanctuary

Kampen för björnar  

Vi har kämpat för att få ett slut på björnarnas fruktansvärda och onödiga lidande i 30 år. Med djurvänner som du vid vår sida har vi gjort enorma framsteg och hjälpt hundratals björnar över hela världen. Här är bara några av de fantastiska prestationer som vi, tack vare människor som du, firar för våra majestätiska vänner.    

  • Den grymma underhållningen björndans är numera borta i Grekland, Turkiet och Indien.  
  • Björngallindustrin har upphört i Sydkorea och är nästan stoppad i Vietnam.   
  • Skrämmande björnhets är nästan ett minne blott i Pakistan  
  • Nästan 200 räddade björnar lever i fred på våra reservat.  
Tillsammans förändrar vi världen för björnarna

Tillsammans förändrar vi världen för dessa intelligenta och ofta missförstådda djur. Under de senaste tre decennierna har vi skapat en monumental förändring, och vi slutar inte kämpa! Idag och varje dag, tack för att du står upp för björnar - och stödjer allt vårt avgörande arbete för att få slut på lidandet för oskyldiga djur.   

Kort uppdatering om några av björnarna som bor på Balkasar 

Bhoori 

Bhoori mår bra. Hon ser frisk ut i sin skinande, glänsande gyllenbruna päls. Bhoori älskar att vara i solen. Hon undviker vatten på vintern, så poolen är inte hennes favoritplats den här tiden på året. Hon njuter av sitt favoritbröd. Vintern är hennes favorittid på året och hennes päls blir då fluffig och fin.   

Maya   

Maya är en aktiv björn. Hon älskar att strosa runt och att leka med de andra björnarna. Att bada i poolerna är ett stort nej för henne på vintrarna då hon älskar solsken. Maya har gått upp i vikt under sommaren och är nu redo att njuta av vintern.   

Rene   

Rene är en frisk björn som är aktiv under hela vintrarna. Hon älskar sin mat och sin favoritplats under ett träd. Där hänger hon helst under lunchtid för att sen promenera runt. Hon är blyg och inte särskilt social. Hon badar ibland i poolen och hennes favoritmat är bröd.  

Tack igen till alla som gett en gåva eller på andra sätt engagerat sig! Björnarna hade inte klarat den här utmaningen utan er hjälp. Tillsamman gör vi världen bättre för björnar.