Tiden rinner ut för tusentals djur efter ödeläggande översvämningar i Indien och Nepal

Tiden rinner ut för tusentals djur efter ödeläggande översvämningar i Indien och Nepal

Nyheter

Våra katastrofhjälpsteam skyndar för att hjälpa djur och bidra till människors återhämtning

Tusentals djur, främst kor, bufflar, getter, grisar, kycklingar, hundar och katter, kämpar för sina liv i delstaten Assam i nordöstra Indien och i Nepal efter ödeläggande översvämningar i regionen.

Vi är på plats och organiserar och leder mobila veterinärhjälpsteam och delar ut nödhjälpspaket till både boskap och sällskapsdjur. Vi ger livsavgörande hjälp till tusentals djur, vars ägare är i desperat behov av friska djur för att kunna rädda sina familjer från extrem fattigdom.

Många av djuren som vi behandlar är djupt traumatiserade och i chock. Ett stort antal har brutna ben och extrem smärta. Hittills har omvärlden fokuserat på att hjälpa människor. Vi är på plats för att ge mat, läkemedel och veterinärhjälp åt djuren för att förhindra sjukdomar.

inundaciones_india_0

En indisk kvinna håller en get i famnen där hon sitter på en flotte på den översvämmade floden vid byn Koliabor, 186km från delstaten Assams huvudstad Guwahati.

Hansen Thambi Prem, som är vår projektansvariga för räddningsarbetet, säger: 

“Djuren har stora behov; de är skadade, svälter och riskerar att bli sjuka – översvämningarna har förstört betesmarkerna för flera månader framåt och risken är överhängande för svält. Genom att hjälpa djuren minskar vi inte bara deras lidande utan hjälper också människorna som är så beroende av djuren för inkomster, transporter och mat. Regeringar och organisationer måste inse att när en katastrof inträffar är människors och djurs överlevnad och möjliga återhämtning tätt sammankopplade. Det är därför vi finns på plats för att rädda djuren.”

Våra team i Indien och Nepal kommer att:

  • Hjälpa djuren som skadats och ge dem hjälp att överleva den närmaste tiden.
  • Ge nödhjälpspaket som bland annat innehåller förband samt läkemedel mot diarré, lunginflammation och andra sjukdomar som är vanliga efter översvämningar.
  • Beräkna behov av hjälp på lång och kort sikt i samarbete med regeringarna.

Vill du bidra till vårt arbete för att hjälpa djur vid katastrofer? Ge en gåva idag >>

Du kan också SMS:a Animal 150 (för en gåva på 150kr) eller Animal 400 (en gåva på 400kr). Eller Swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Läs mer om vårt arbete för katastrofberedskap och hjälp till djur vid naturkatastrofer >>

Vi ger livsavgörande hjälp till tusentals djur, vars ägare är i desperat behov av friska djur för att kunna rädda sina familjer från extrem fattigdom.

Läs mer..