De overlevede jordskælvet – nu har de brug for vores hjælp

De överlevde jordbävningen – nu behöver de vår hjälp

Nyheter

En valp som överlevde mot alla odds och en trofast hund som inte ville lämna ruinerna av sitt hem. Möt två av de hundar som vi har hjälpt i Ecuador.

Efter den våldsamma jordbävningen i Ecuador i april har det varit efterskalv varenda dag. Både människor och djur har förlorat sina hem och kämpar för att överleva under hopsnörda presenningar för att få vindskydd i ruinerna.

Valpen Valentino är en överlevare

valentino-equador0516

Ett av de drabbade djuren är valpen Valentino. Han överlevde jordbävningen men fick svåra skador i benet, höften och huvudet när en byggnad rasade samman över huvudet på honom. Flera av hans inre organ tog också skada.Valentino kunde inte röra sig och pep och ylade av smärta tills vårt katastrofteam hittade honom och tog med honom till en veterinärklinik. ”När vi såg hur mycket han led betalade vi för att få honom transporterad till Santo Domingo, där veterinärer hade utrustningen som behövdes för att kunna rädda hans liv,” berättar Gerardo Huertas, som leder vårt katastrofarbete i Latinamerika.På väg till kliniken fick Valentino andnöd av chocken och blodbrist. Men lyckligtvis kunde veterinärerna rädda honom i sista ögonblicket. Han mår bättre och bättre dag för dag. Han har börjat äta lite och kan gå igen.

Den trofasta hunden väntade på sina döda ägare

ecuador-waiting-dog-0516

En annan av alla de hundar som vårt team har hjälpt hittades i ruinerna av sitt hem. Han väntade troget på att hans ägare skulle dyka upp. Men ägarna hade dött i jordbävningen, så han väntade förgäves.Vår veterinär Sergio Vásquez berättar att många fler hundar gör samma sak: ”Det är mycket traumatiserande för dem och samtidigt är många hundar sårade, stressade och rädda,” säger han.Vi gav hunden mat och volontärer håller på att leta efter ett nytt hem åt honom.

Utan hjälp dör djuren

Vi ser till att 15 000 hundar och katter får hjälp så att de kan överleva jordbävningen och de kommande svåra månaderna. Sällskapsdjuren är ofta deras ägares största tröst mitt i katastrofen och de djur som har förlorat sina ägare har inte stora möjligheter att överleva utan hjälp. 

Se filmen om vårt arbete:

Du kan också hjälpa djur som drabbats av katastrofer – ge ett bidrag >>

Läs mer..