Hopträngda, misshandlade och uppätna 

Cayman Turtle Centre: Island Wildlife Encounter (CTC) på Caymanöarna är den enda anläggningen i världen som låter turister hantera havssköldpaddor.

Den hette tidigare Cayman Turtle Farm och ägarna genomförde nyligen en varumärkesändring som skulle se mer elegant och  inbjudande ut. Trots det intensivavlar centret fortfarande tusentals havssköldpaddor och gör så att turister kan få äta deras kött.

CTC är den sista anläggningen som föder upp havssköldpaddor som föda åt människor. Men det finns inget skonsamt sätt att föda upp dessa vilda djur.

Kryssningsföretaget Carnival Cruise Lines sänder tiotusentals turister direkt till Cayman Turtle Centre varje år.

129 203 supportrar har skrivit på för att uppmana Carnival Cruise Line att sluta bidra till att dessa utrotningshotade havssköldpaddor plågas. Dela denna uppdatering på Facebook och Twitter, för att visa Carnival hur många vi är som bryr oss!

En av världens grymmaste attraktioner 

Att föda upp havssköldpaddor är listad som en av världens 10 grymmaste turistattraktioner med vilda djur i vår rapport om djurplågeri inom turism, som kom 2016.

Förhållandena på Cayman Turtle Centre är sådana att det är omöjligt för sköldpaddorna att bete sig naturligt. 

I deras naturliga havsmiljö kan de gröna havssköldpaddorna dyka ända ner till 140 meter och simma upp till 500 mil på ett år.

Havssköldpaddor som föds upp på turistanläggningen kan inte njuta av friheten som de kan i det vilda. I stället utsätts de för olämpliga levnadsförhållanden och utnyttjas för att roa turister.

Sköldpaddor på Cayman Turtle Centre:

  • misshandlas av turister som använder dem som fotorekvisita på semesterselfies,
  • lider av djupa sår, stress, föds missbildade och lider av sjukdomar, oftast beroende på trängseln i bassängerna,
  • visas upp för publiken i grunda bassänger där de inte kan simma fritt,
  • ibland biter och lemlästar de varann, ofta på grund av stress,
  • och lider av genetiska defekter från inavel, som att födas utan ögon.

Dela för att fortsätta sätta press på Carnival

Fler detaljer om förhållandena som de lever under för att underhålla finns beskrivna i vår rapport,  Cayman Turtle Farm: A continued case for support.

Carnival:  Gör det rätta för vilda djur 

Runt 20% av världens kryssningsresenärer reser med Carnival Cruise Lines. Företaget är otroligt inflytelserikt och måste föregå med gott exempel.

Cayman Turtle Centre är starkt beroende av kryssningföretagen för att få kunder. Över 200 000 människor besöker attraktionen varje år och runt tre fjärdedelar av dessa är kryssningsresenärer. 

Vi har åtskilliga gånger kontaktat Carnival Cruise Lines sedan januari. Men trots att vi har varit tydliga med vår oro för djurens välfärd har företaget inte gått med på att sluta ta med turisterna till denna grymma anläggning. 

Andra ledande researrangörer som Thomas Cook har lyssnat på våra supportrar och förändrat sitt utbud för att bättre kunna skydda vilda djur. Om vi hörs tillräckligt högt kan vi få även Carnival att ändra sig.

Vi behöver hålla trycket uppe. Snälla, dela den här sidan för att visa Carnival att vi inte ger upp.