Amazonas regnskog är känd för sin biologiska mångfald, och antalet turister som vill ta selfies med dess fascinerande djur ökar snabbt. 

Sorgligt nog har detta lett till exploatering av sengångare, kajmaner, rosa floddelfiner, anakondor och många andra djur som hör hemma i det vilda. Med sin milda, sävliga personlighet och ansikten som alltid ser ut att le, har sengångare blivit ett av huvudmålen för människor som vill utnyttja djur för att tjäna pengar på dem.

De som erbjuder selfies med vilda djur letar bland träden i Amazonas efter sengångare att stjäla. Dessa lugna, snälla djur tas från sin naturliga miljö och tvingas leva i bullriga, stressiga omgivningar där de skickas runt från turist till turist. 

Var inte en del av denna fula handel. 

De flesta turister som tar bilder med vilda djur älskar djur. Under sin en-gång-i-livet-resa till destinationer som Amazonas är det förståeligt om de vill ta ett foto med en sengångare för Facebook, eller en bild med en rosa floddelfin för Instagram.

Men om de visste om det dolda lidandet för dessa djur skulle de lägga undan mobilen och kameran.

Över 250 000 supportrar skrev nyligen på vår namninsamling för att visa att de vågar vägra selfies med vilda djur. Vi har bland annat använt dessa namnunderskrifter för att påverka Instagram att hjälpa till att skydda vilda djur genom att uppdatera sina riktlinjer. 

Dela för att göra fler medvetna om djurplågeriet bakom bilderna

Instagram tar nu ställning mot djurplågeri

Instagram har arbetat tillsammans med oss för att lansera en ny sida som informerar användarna om lidandet som vilda djur får utstå för dessa bilder. Från och med i dag kommer användare som söker på hashtags som #koalaselfie och #slothselfie på Instagram att få ett varningsmeddelande. Detta meddelande kommer innehålla en varning om att bilden eller selfien de söker efter kan innebära djurplågeri.

Bland de 34 miljarder bilder som postas av 800 miljoner människor på Instagram har vår undersökning visat att det finns tiotusentals selfies med vilda djur. Dessa bilder visar en lycklig stund för människor men djurens lidande och stress syns inte på bilden.

Med sitt globala inflytande kan Instagram ändra diskussionen kring selfies med vilda djur och stödja det faktum att det är oacceptabelt att använda vilda djur som fotorekvisita. Vi är glada över att Instagram nu erkänner att djurplågeri äger rum både framför och bakom kameran.

 

Läs mer om vår kartläggning av den oroande trenden med selfies med vilda djur >>