Vilda djur är inte underhållning! 

Vill du se vilda djur på semestern? Du är inte ensam. Men visste du att vilda djur världen över plågas hela livet, bara för att underhålla turister?

”Om du kan rida, krama eller fotograferas med ett vilt djur är risken stor att det är en plågsam attraktion.”

Tänk efter; för att ett vilt djur ska kunna komma så nära människor måste det tämjas. Det är omöjligt att göra det utan att djuret lider. Ungar tas från sin mamma när de är mycket små och blir slagna, fastkedjade och bryts ner mentalt. Dessa djur lider hela livet i fångenskap.

Vi avslöjar djurplågeriet

Våra undersökningar har avslöjat vilka attraktioner som är mest plågsamma för vilda djur, bland annat elefantridning och att fotograferas med tigrar.

I vår nya rapport 'Taken for a ride' har vi undersökt 220 elefantanläggningar i Asien. Vi har fått belägg för fasansfull behandling av tusentals elefanter för att roa turister. Alla anläggningar som erbjuder elefantridning håller djuren i grymma och oacceptabla förhållanden.

Omkring tre fjärdedelar av elefantanläggningarna som vi studerat finns i Thailand. Det har skett en 30-procentig ökning av antalet elefanter i fångenskap där på bara fem år. Läs mer om vår kampanj för elefanterna i Asien 

Tillsammans kan vi förändra världen

Det tar bara några sekunder att skriva under en namninsamling, men det är ett enkelt och kraftfullt sätt att visa ditt stöd.

Förra året skrev 558 000 supportrar på vår namninsamling riktad mot världens största resesajt TripAdvisor. Och de lyssnade.

Vi är stolta över att kunna berätta att TripAdvisor slutar sälja biljetter till några av världens grymmaste attraktioner med vilda djur, där turister tillåts ha direktkontakt med tillfångatagna vilda djur eller utrotningshotade arter. En utbildningsportal kommer att tas fram, där miljoner turister kan informera sig om de grymheter som vilda djur kan utsättas för. Vi kommer att fortsätta samarbeta med TripAdvisor, för att se till att de gör allt de kan för att skydda vilda djur från ett plågsamt liv inom turistindustrin. 

Många engageras

Nyligen bad vi om din hjälp för att skydda havsköldpaddor på Caymanöarna. Carnival Cruise Lines sänder tiotusentals turister till Cayman Turtle Centre varje år. Där misshandlas havssköldpaddor för att underhålla turister och föds upp för sitt kött. Hittills har 125 000 supportrar skrivit under.

Fler framgångar

2015 agerade över 250 000 människor och fick drygt 100 researrangörer världen runt att bli elefantvänliga. Det visar vilken kraft och det inflytande vi kan skapa för att få globala företag att agera.

Idag är över 173 företag med på listan över elefantvänliga researrangörer.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

Få information om vårt arbete för att skydda djur världen över.

Vi besökte nyligen Thailand med sångaren och tv-personligheten (Britain´s got talent), Alesha Dixon, som fick bevittna den grymma behandlingen av vilda djur som roar turister i Thailand. Se videon: 

Läs mer om det dolda djurplågeriet inom turistindustrin >>

Berätta för världen: