PRESSINBJUDAN: Kycklingar på stan inleder kampanj för bättre djurvälfärd

2016-10-03

 

I morgon tisdag, på Djurens dag, inleder vi vår globala kampanj för att förbättra välfärden för miljarder kycklingar. I samband med detta inbjuds media till pressträff på Sergels Torg i centrala Stockholm. 

- Vi kickstartar kampanjen med att låta ett antal utklädda kycklingar ge sig ut i Stockholm och dela ut information om kycklingar. Aktionen startar kl 10.00 utanför pressbyrån vid Sergels Torg, berättar Roger Pettersson, generalsekreterare, World Animal Protection Sverige.

Syftet är att belysa situationen för miljarder kycklingar, informera om vilka märken som är mest djurvänliga och särskilt inrikta sig på snabbmatskedjor.

 - Vår enkät visar att nio av tio i Sverige inte skulle äta kyckling på en snabbmatsrestaurang om de visste att djuren haft svåra hälsoproblem som följd av industriell uppfödning. Det betyder att restauranger måste lyssna på sina kunder och förbättra för djuren, avslutar Roger Pettersson.

 Varmt välkomna till Sergels Torg, nära pressbyrån på ”Plattan” för mer information och fototillfälle tisdag 4 oktober 2016 kl.10.