Djurvänlig turismkampanj får pris på World Responsible Tourism Awards

2014-11-06:

 

World Animal Protection har fått pris för “bästa djurvälfärdsinitiativ” vid World Responsible Tourism Awards. Utmärkelsen gäller kampanjen för vilda djur som utnyttjas inom turistbranschen.

I den nya kategorin “Djurvälfärdsinitiativ” belönas organisationer som uppvisar ”den senaste innovationen, tänkande och ledarskap i etiskt förhållningssätt till djurskydd, som har uppnått framgångar med att ta itu med den oetiska behandlingen av djur inom turismen, och med långsiktiga visioner för framtiden”.

World Animal Protections kampanj för djurvänlig turism fokuserar på att få stopp på efterfrågan för turistattraktioner som skadar vilda djur genom att öka medvetenheten om lidandet för vilda djur i turistindustrin.

Bevis på framsteg för djuren i turistindustrin

Mike Baker, högsta chef för World Animal Protection, säger: 

“Vi är mycket nöjda med att ha fått World Responsible Tourism Award för bästa djurvälfärdsinitativ. Det här är ett bevis på att det görs framsteg för djuren i turistindustrin. Vi tar ett steg i taget för att visa lidandet bakom kulisserna för djuren och vi kommer att fortsätta vårt arbete med researrangörer och resenärer och tillsammans med dem stoppa lidandet för vilda djur som utnyttjas i underhållningssyfte.”

Responsible Travel motiverar utmärkelsen så här: 

"Efter att ha drivit kampanjer i 50 år och i många fall uppnått framgångar för att skydda både vilda och tama djur i hela världen från massavlivningar, från skräcken i så kallad underhållning som björnhets och från skadorna som övergivna fisknät orsakar havets djur, tar World Animal Protection nu sig an turismindustrin. Genom sin kampanj för djurvänlig turism når man de internationella organ som har den verkliga makten att kunna stoppa det onödiga lidandet för vilda djur."

The Responsible Tourism Awards grundades 2004 för att “hylla och inspirera till förändringar i turistindustrin”.