Djur i samhällen

I samhällen över hela världen är djur en del av vardagen, som arbetsdjur eller sällskapsdjur. Miljontals hemlösa hundar påverkar också människors liv - bland annat när de riskerar att sprida livsfarliga sjukdomar som rabies. Varje avlivas miljontals hundar i fruktlösa försök att stoppa sjukdomen. Vi arbetar för att ge djuren bättre liv.

Vi vaccinerar hundar mot rabies och ger råd till myndigheter om djurvänliga och effektiva metoder för att hantera hundar.

Vi samarbetar med regeringen för att ge råd om hur Rumänien bäst ska hantera hundpopulationen utan att behöva avliva hundarna.

Djur som är en del av människors vardag

I samhällen över hela världen är djur en del av vardagen. Det kan gälla hundar och katter, som är familjers sällskapsdjur. Miljontals hemlösa hundar som bor på gatorna i många samhällen påverkar också människors liv - bland annat när de riskerar att sprida livsfarliga sjukdomar som rabies.

Varje år avlivas miljontals hundar med grymma metoder i fruktlösa försök att stoppa sjukdomar från att spridas till människor.

Vi anser att sällskapsdjur ska behandlas med ansvar och omsorg - och att det ska införas djurvänliga lösningar på problem med hemlösa djur.

Berätta för världen: