Kina: Historiskt samarbete om att fasa ut björngallaindustrin

28/07/2015

Ett helt nytt samarbete mellan det statliga institutet DRC och World Animal Protection ser nu dagens ljus. Det är en milstolpe i arbetet för att skydda Kinas björnar. Vi är fast beslutna att björngallaindustrin ska fasas ut både i och utanför Kina.

"Vi arbetar på att skapa en permanent förändring för Asiens björnar - industrin ska fasas ut och björnar ska få stanna där de hör hemma - i naturen."

Vi har just undertecknat ett samarbetsavtal (MoU) med ett av landets ledande forskningsinstitut, det statliga DRC (Development Research Center). Genom det nya samarbetet kommer vi att undersöka björngallaindustrins omfattning och definiera vilka insatser som är mest effektiva för att stoppa utnyttjandet av björnar.

Undersökningarna kommer att utföras med en serie öppna forum och samråd som kan närvaras av alla intresserade. Det betyder att processen blir en upplysningsinsats i sig själv, där perspektiv på industrin kan belysas och diskuteras.

Björnfabrikerna ska stängas

Vi arbetar på att skapa en permanent förändring för Asiens björnar - industrin ska fasas ut och björnar ska få stanna där de hör hemma - i naturen.

Läs mer om vårt arbete för att stoppa björngallaindustrin >>

Läs också: Nu börjar utfasningen av Sydkoreas björnfabriker >>

Ett nytt hem till behövande orangutanger

Orangutangungen George blev holdt som kæledyr hos en familie. Han kom til rehabiliteringscentret 6 måneder gammel.

Många orangutanger tas från det vilda som ungar och skadas svårt av tjuvskyttar och en tillvaro i fångenskap. Nu hjälper vi till att bygga ett nytt reservat...