Ett eländigt liv bakom galler

Minst fem björnar lever under eländiga förhållanden i staden Fantanele i västra Rumänien. En privatperson håller dem inspärrade i små burar vid sitt hem – även om det är olagligt. Här står björnarna dag efter dag inlåsta bakom rostigt galler, som varken skyddar mot sol eller regn.

Mannen avlar troligen på björnarna och säljer björnungarna när de är små enligt upplysningar från vår rumänska samarbetsorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP). Han släpper inte in någon på sin egendom och vi vet därför inte exakt hur många björnar han har. Senaste gången som AMP tog sig dit för att se hur björnarna har det jagade mannen iväg dem med hagelgevär.

Sätt press på myndigheterna: Björnarna ska konfiskeras

Vi sätter nu press på den rumänska regeringen tillsammans med AMP. Björnarna lever under eländiga förhållanden och myndigheterna måste konfiskera dem, precis som lagen säger. 

Vi vill ge dem ett nytt gott liv i det stora björnreservatet som vi finansierar i Rumänien. Men vi behöver din hjälp för att kunna befria dem. Därför är din underskrift så viktig!

En av björnarna som desperat behöver din hjälp. Vi kallar henne Donna.

Kräv att myndigheterna konfiskerar björnarna

Ju fler som skriver under, desto större är möjligheterna för oss att rädda björnarna från deras hemska liv.

Tel är ej obligatoriskt. Skriv ditt nummer med riktnummer och bindestreck, så här: 08-6177970 alternativt 070-5842132

Genom att skriva under namninsamlingen godkänner du hantering av dina personuppgifter enligt Personuppgiftspolicyn.

Ge björnarna det liv som de förtjänar

I det frodiga reservatet kan björnarna klättra i höga träd, bada i bassänger och leka i gräset. De får veterinärbehandling när de behöver det och frukt, grönsaker och annan närande mat att äta.

Tillsammans med AMP har vi räddat 94 björnar från ett uselt liv i fångenskap. Vi har nu bara runt tio björnar kvar att rädda i Rumänien och med din underskrift kan vi rädda björnarna i Fantanele.

Berätta för världen: