Engagera dig för djuren

Ju fler vi är som engagerar oss för djuren, desto mer lidande kan vi förhindra. Tack vare våra supportrar har vi i över 50 år gjort världen bättre för miljarder djur. Förutom att bli månadsgivare kan du vara med och hjälpa djuren på andra sätt och göra världen bättre för djur redan idag.

Agera

Ko och kalv hör ihop
Har du sett mjölkkons kalv? Nej, inte hon heller! Att det krävs en kalv för att det ska bli mjölk är kanske självklart. Men inte många tänker på vad som händer med kalven efter födseln. Sanningen är att kalven oftast tas från sin mamma efter bara 24 timmar.Det tycker vi är koko!
TUI - Dolphin campaign
Varje dag lider delfiner i fångenskap – bara för att underhålla turister. TUI Group, ett av världens största reseföretag, bidrar till det här utnyttjandet. Hjälp oss att få TUI på bättre, djurvänliga tankar.
Snöleoparder - Foto Tom Svensson
I vår djurparksguide kan du läsa om djurens situation på de större djurparkerna i Sverige. Utifrån guiden kan du sedan lättare avgöra om du vill besöka en djurpark. I stället för ett djurparksbesök kan du upptäcka vilda djur i frihet i naturen – självklart på ett djurvänligt sätt så att du inte stör dem. Helt enkelt djurvett och etikett.
Baloo
Björnen Baloo har levt under svåra förhållanden i Rumänien under nästan hela sitt 23-åriga liv. Därför uppmanar nu World Animal Protection med en namninsamling Rumäniens regering att se till att han befrias från sin långa fångenskap.

Var en hjälte för djuren

Kycklingar i livsmedelsindustrin
Det finns en uppsjö av kycklingprodukter att välja bland och det är inte alltid lätt att välja ”rätt”. Vår kycklingguide hjälper dig med valet.
Bli en djurvänlig turist. World Animal Protection Sverige
Här finns vår korta guide som berättar hur du kan bli en djurvänlig turist.
Jaguars
Djurfabriker bidrar till regnskogsskövling, klimatförändringar och lidande för miljarder djur. Banker spelar en nyckelroll via finansiering av företagen bakom djurfabrikerna. Som bankkund kan du kräva en djurvänligare riktning!