Våra ambassadörer

Tom Svensson, Suzanne Axell, Rivet och Sandra Friberg har olika bakgrund men en sak gemensamt: de brinner för djurs välfärd. Tack vare deras ambassadörskap kan vi nå ut till ett större antal människor och skydda fler djur i världen. Tillsammans kan vi göra världen bättre för djur.

Toppbild: Tom Svensson

Tom Svensson, fotograf
Tom Svensson

Bevarandefotograf

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf som började fotografera för att påverka människor och göra skillnad. Han har varit verksam i många år, särskilt inom illegal handel och tjuvjakt. Har även fått pris från kungen för sin bok i ämnet.

Därför är jag ambassadör: Jag vill uppmärksamma vad som händer på jorden och få människor att göra något åt det. På bara 40 år har antalet djur på jorden minskat med 58 procent! Vi kan inte bara prata, vi måste agera och det gör World Animal Protection. Du kan också göra skillnad genom att stödja World Animal Protection.

Tom Svensson
Suzanne Axell
Suzanne Axell

Journalist och programledare

Suzanne Axell är infödd stockholmare. Hon har arbetat som journalist i nästan 40 år på många av Sveriges största mediaföretag. Suzanne är även programledare för SVT:s Fråga doktorn. Hon brinner för djur och natur.

Därför är jag ambassadör: En del av min lön går till fågelfrön varje månad. Jag har alltid gillat att hjälpa till där jag kan. Det gäller både människor och djur. Jag skulle aldrig bära pälskant på jackan eller päls för jag är fullt medveten om det lidande som det innebär för dem som hade pälsen från början. På fritiden snickrar jag och sätter upp fågelholkar, ingen kan göra allt - men alla kan göra något!

Pressbild/foto: Johanna Norin

Suzanne Axell
Mika (aka Rivet) of Kess Kill
Mika Hallbäck Vuorenpää (Rivet)

DJ/musiker

Mika Hallbäck Vuorenpää (artistnamn Rivet) föddes 1982 i Malmö. Han började med musik 1995 och har varit aktiv på professionell nivå sedan 2000. Idag driver han skivbolagen Kess Kill och Pohjola. Musiken är techno, industri och synth men alltid med en klubbådra.

Därför är jag ambassadör: Som en offentlig person ser jag det som en självklarhet att använda sin röst till något större och viktigare än att bara lyfta sig själv. För mig var valet lätt då djuren oavkortat är de som far mest illa men samtidigt har minst möjlighet att tala för sig. Det är både en ära och en plikt för mig att försöka föra deras talan.

Foto: Camilla Rehnstrand

Mika (aka Rivet) of Kess Kill
Sandra Friberg - ambassadör World Animal Protection Sverige
Sandra Friberg

Influencer

Sandra Friberg bor i Lund med maken Andreas och två döttrarna Ebba och Clara. Hon arbetar heltid med marknadsföring men har även andra verksamheter som träning och arbete för hemlösa katter.

Därför är jag ambassadör: Jag är vegan och värnar om både djur och vår planet. Anledningen till att jag engagerar mig lite extra för djuren är att om alla bara gör något litet hade vi kunnat skapa en stor förändring tillsammans.

Sandra Friberg