Räd mot Thailands tigertempel

05/02/2015

Den thailändska myndigheten DNP har äntligen har agerat mot den välkända turistattraktionen Tiger Temple i Thailand.

Många turister bidrar ovetande till detta lidande. De är helt enkelt inte medvetna om att deras tigerselfie innebär ett livslångt lidande för det djuret.

Templet anklagas för att vara inblandat i illegal handel med vilda djur. Över 100 tigrar har beslagtagits, liksom ett stort antal andra djur. 

Am Last, chef på World Animal Protections Thailandskontor, säger:

“Utredningar som denna sätter strålkastarljuset på den illegala handeln med vilda djur och hjälpa oss att avslöja den dolda grymheten bakom turistattraktioner med tigrar. Tigrarna där är uppfödda enbart för att roa turister. Tigerungarna som används för fotograferingar tas oftast med tvång från sina mammor när de är små för att i stället matas av turister. Vuxna tigrar hålls ofta i små burar eller i kedjor under långa perioder. Allt detta är långt ifrån deras naturliga liv i det vilda.”

Många turister är ovetande

Många turister bidrar ovetande till detta lidande. De är helt enkelt inte medvetna om att deras tigerselfie innebär ett livslångt lidande för det djuret. Vi vädjar till alla som reser till Thailand att läsa på innan de bokar in underhållning med vilda djur. De vilda djuren ska få stanna i det vilda, där de hör hemma.

I Thailand är vi bland annat med och finansierar ett långsiktigt projekt i samarbete med Love Wildlife Foundation och Blue Tail Animal Aid International för att förbättra djurkunskapen och höja djurvälfärdsstandarden i de center dit konfiskerade vilda djur flyttas. Detta innebär att det finns faciliteter att flytta djuren från Tigertemplet till, där de kommer att tas väl om hand.

Läs mer om vårt arbete för djurvänlig turism >>

Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

Tusentals djur fick hjälp under 2014

En hundehvalp får hjælp under tyfonen Hagupit, Filippinerne

Tack vare våra generösa supportrar kunde vi under 2014 göra världen bättre för tusentals djur över hela världen. Läs om några av de framgångar vi hade under...

En seger för New Yorks tigrar

Vilde dyr hører til i naturen

I delstaten New York är det inte längre tillåtet att ta bilder på människor tillsammans med stora kattdjur om det inte finns något fysiskt skydd mellan dem.