Kolmården, ge delfinerna semester

Ägaren av Kolmårdens Djurpark, Parks & Resorts, har beslutat att parken ska avveckla sin delfinhållning. Det ser vi positivt på. Men hur ser framtiden ut för delfinerna, och när kommer delfinshowen stoppas? Vi uppmanar djurparken att ge delfinerna semester.

Dessvärre finns det inget besked om när delfinshowerna ska upphöra. Därför uppmanar vi Parks & Resorts att med omedelbar verkan ge delfinerna semester! Se till att de får ledigt och slipper uppträda inför publik. Ge flocken en lugn semestertillvaro med berikning och omvårdnad i väntan på omplacering.

Eftersom flasknosdelfinen inte är utrotningshotad, finns delfinerna på Kolmårdens djurpark mest för nöjes skull och inte för artbevarande. Dansande delfiner i en högljudd show behöver inte finnas för deras egen skull. Delfinerna kan få stimulans genom annan miljöberikning i stället för att uppträda inför publik.

Låt delfinernas semester pågå tills de kan få komma till i ett djurvänligt reservat. För tyvärr har de levt så länge i fångenskap att det blir svårt att släppa ut dem helt i frihet.

Uppmana gärna Parks & Resorts att omedelbart ge delfinerna semester, genom att skriva under vår namninsamling.

Skriv under här