Vårt arbete

World Animal Protection arbetar både med opinionsbildning och att praktiskt hjälpa djur Vi har kontor i Sverige och 13 andra länder i Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nord- och Sydamerika och är verksamma i ett femtiotal länder.

Vi har kontakt med många olika typer aktörer, som FN, EU, regeringar, organisationer och företag och stödjer insatser på plats för att hjälpa utsatta djur.

Vårt arbete är särskilt fokuserat på vilda djur och djur i livsmedelsindustrin. Vi vill stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer, i stället för att utnyttjas som exempelvis sällskapsdjur eller underhållning i turistindustrin.

Arbetet för djuren är inte bara avgörande för djurens välfärd. Det är också avgörande för möjligheterna att hejda klimatförändringarna och de allvarliga hälsoutmaningar som mänskligheten nu står inför, med antibiotikaresistens och smittspridning mellan människor och djur.

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan gåvorna från våra supportrar. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma om du också vill vara med och skapa en djurvänligare värld. Din hjälp är livsviktig.

Våra arbetsområden

Elefant i det vilda
Ko och kalv hör ihop
Pigs eating