Rumänien: Björnhannen Miro firar tio år på reservatet i Zarnesti

Inlagd den 20/07/2017 by Animal Protector
i bloggämnet Vilda djur

Miro kom till vårt reservat i Zarnesti i maj 2007 när han bara var en liten björnunge.

Miro hittades när han vandrade omkring alldeles ensam i utkanten av en skog nära staden Persani mitt i Rumänien. Troligen hade han tappat bort sin mamma eftersom björnhonor ofta går nära städer för att leta efter mat i soptunnor.

Lille Miro behövde mycket omsorg och kärlek under de första sex månaderna på reservatet och behövde till och med flaskmatas i början, så liten var han.

Här ser du reservatchefen Lotzi Dinka och Miro när han var tre månader gammal. Då vägde han 15 kg och började redan bli svår att hålla.

Snart blev han tv-kändis när han fick vara med i TV-serien ‘Bear Sanctuary’ på Animal Planet, där Miros tass vårdades av en veterinär eftersom han sög så hårt på tummen att skinnet sprack.

När han var 18 månader gammal fick han komma till en större inhägnad med andra unga björnar och som tvååring fick han flytta till huvudinhägnaden där han fortfarande lever, tillsammans med 20 andra vuxna björnar.

Så här stilig är Miro idag som vuxen björn.

Det är bara tack vare Animal Protectors som du som vi kan rädda björnar som Miro. Han har fått ett gott liv och fina vänner och behöver inte längre suga så hårt på tummen att den går sönder. 

Läs mer om vårt arbete med björnar >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.