Överfullt och onaturligt

Allt eftersom uppfödningarna blir allt mer industrialiserade för att förse den ökande globala efterfrågan på kycklingkött föds kycklingar upp och växer tre gånger snabbare än de traditionella raserna under en kort tid. Det kostar dem deras välfärd.

Ett kycklingstall med industriell uppfödning kan hålla tiotusentals fåglar. I slutet av deras korta liv är dessa fåglar så tätt packade att de har mindre golvyta än ett A4-ark var.

Denna extrema trängsel gör det svårt för kycklingarna att bete sig naturligt.

Sitter och ligger i avföring

Ströet som täcker golvet i industriell uppfödning är ofta av så dålig kvalitet att kycklingar sitter eller ligger i sin egen avföring. 

Kontakten med det smutsiga golvet kan leda till plågsamma skador på djurens fötter, ben och bröst. Ammoniaken i luften kan skapa andnings- och ögonbesvär.

Eländiga förhållanden som dessa kan leda till en ökning av förlamningar och hudsjukdomar.

En veckogammal kyckling sitter på golvet i sin bur. 

Kala och torftiga, utan dagsljus

De flesta kycklingstallar är kala förutom vatten och mat. 

Kycklingar kan inte bete sig naturligt. Som att sitta högt, leta efter mat, utforska och sandbada. Dessa aktiviteter skulle i normala fall hålla dem aktiva och friska. Utan dem lider de både fysiskt och psykiskt.

Dags för förändring

Det finns bättre sätt. Högre djurvälfärd inomhus används redan. Dessa system ger kycklingar mer tid att växa, mer utrymme, mer ljus och större möjligheter att bete sig som kycklingar.

Som en global snabbmatskedja kan KFC bidra till att skapa förbättringar för kycklingar.

Berätta för världen: