Pressmeddelande: Apollo tar bort plågsamma elefantutflykter från programmet

08 december 2014

Apollo tar som första nordiska charterarrangör bort plågsamma elefantutflykter från programmet. Det är det första steget mot att erbjuda ett hållbart utflyktsprogram.

Apollo blir därmed den första charterarrangören som inleder ett fördjupat samarbete med World Animal Protection Sverige.

Redan den här vintern har Apollo tagit bort 16 elefantutflykter. De som finns kvar är utflykter där man ser elefanter i sin naturliga miljö. Detta är det första steget på ett mer långsiktigt samarbete med World Animal Protection och ett långsiktigt åtagande från Apollos sida att inte längre erbjuda utflykter där djur far illa.

"Det finns inget som upprör våra gästers känslor så mycket som när barn eller djur far illa. De senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på djurvänliga utflykter. Därför tar vi nu det här steget", säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Tar ytterligare steg för hållbara utflykter

Under 2015 tar Apollo ytterligare steg mot att blir en arrangör av hållbara utflykter genom att göra ytterligare förändringar i programmet.  Tanken är att utflykterna ska ersätta med hållbara alternativ. Arbetet med att identifiera sådana utflyktsalternativ har inletts.

Presskontakt World Animal Protection Sverige:
Lise-Lott Alsenius 
070-397 2133
lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se
 

Läs fler pressmeddelanden

Kategorier: