San Fermin: Panikslagna tjurar pressas fram av en skränande folkmassa

Festivaldeltagare skriker och väsnas medan de från alla håll pressar fram de skräckslagna tjurarna genom smala gränder. Tjurarna halkar och ramlar omkull på de hala gatstenarna men blir omedelbart tvingade framåt med hjälp av spetsiga stavar och elpistoler. Gatloppet avslutas i tjurfäktningsarenan, där de utmattade tjurarna för en långsam och plågsam död när de spetsas med svärd och lansar. 

San Fermin-festivalen i Pamplona äger rum i juli och är bara en av många festivaler i Spanien där djur utsätts för smärta, stress och plågsamma övergrepp – bara för att underhålla publiken. De kallar det tradition. Vi kallar det djurplågeri.

De kallar det tradition. Vi kallar det djurmisshandel

Uppemot 60 000 djur blir varje år plågade och dödade under festivaler och i arenor i Spanien. 

Vi samlar under 2016 in underskrifter och i september överlämnar vi den samlade protesten till Spaniens partiledare och kräver att de förbjuder det.

Andra exempel på festivaler där djur blir plågade är:

Bous a la Mari Denia: Tjurar jagas ner i havet av en skrikande folkmassa som sparkar och slår dem med käppar. Flera av tjurarna drunknar

Toro de la Vega i Tordesillas: Hundratals ryttare jagar och spetsar en tjur med lansar, tills den kollapsar av utmattning och dödas.

Toro de Jubilo i Medinaceli: Man tänder eld på en tjurs horn. I upp till en timma springer tjuren skräckslagen runt i ett fruktlöst försök att undkomma lågorna.

Namnsamlingen har avslutats.