Pinko är nu räddad från massavlivning

Shahida och hennes son med Pinko.

Pinko är drygt ett år gammal. Hon har precis fått sina två första valpar. De är friska och lever tillsammans med Pinko i sitt hem där Shaida, som äger hundarna, ger dem god omvårdnad. För bara ett år sedan såg tillvaron för hundarna i byn helt annorlunda ut.

De lokala myndigheterna hade precis anlitat personer och givit dem i uppdrag att massavliva hundar genom att lägga ut gift. Anledningen var rädsla för rabies.

Pinkos mamma blev ett av offren. Hon åt förgiftad mat och plågades till döds, till ingen nytta alls. Rabiessjukdomen spreds vidare även efter massavlivningen.

”Vi letade efter vår hund när vi märkte att hon var borta. I tre dagar gick vi runt och letade och ropade efter henne. Till sist hittade vi hennes kropp och en av våra grannar berättade vad som hade hänt.  Han sa att hon ätit förgiftad mat. Vi blev mycket ledsna och upprörda”, berättar Shaida.

WSPA berättade för Shaida att myndigheterna nu slutat döda hundar genom att förgifta dem och att myndigheterna istället bett oss om hjälp att massvaccinera hundarna. Shaida blev mycket lättad av att få höra att Pinko och valparna nu är skyddade både mot rabies och massavlivning.

Ett av våra team på plats vaccinerade Pinko och försåg henne med ett rött halsband. Pinko såg själv på när valparna blev vaccinerade. Eftersom de var för små för att bära halsband så märktes de med giftfri färg.

”Våra grannar har alltid varnat mig för att hamna i trubbel då jag äger hundar. Jag älskar mina hundar. Pinko är en mycket snäll hund och hon har aldrig bitit någon människa. Tillsammans med Pinko känner jag mig trygg. Hon vaktar vårt hem”.

Läs också om Rocky >>

Läs också om Jumba >>


UN FSRB CO2-neutral

© World Animal Protection Sverige
08-617 79 70 info@worldanimalprotection.se. Organisationsnummer: 802447-4481
World Animal Protection Sverige har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.