Lagstiftning: Ett globalt problem kräver en global lösning

Björnar i sitt rätta element

Vår vision är en värld där djurvälfärd respekteras och djurplågeri upphör. I många delar av världen är djurskyddslagen bristfällig - om den ens existerar.

Vi samarbetar med regeringar om att införa eller förbättra den nationella djurskyddslagen. I samarbetet involverar vi ofta lokala myndigheter och djurskyddsorganisationer. På det sättet säkrar vi långsiktiga förbättringar och inte bara lösningar här och nu.

Globalt problem - global lösning

Vi arbetar också för bättre djurskydd på internationell nivå. World Animal Protection har rådgivande status hos FN och en rad andra internationella organ. 

Vi kan bara ge djuren en värdigare framtid om vi kan enas om det på internationell nivå. Därför arbetar vi på att uppnå en deklaration om djurs välfärd i FN. Med en deklaration om djurvälfärd kan FN uppmana regeringar till att lagstifta om djurskydd - och öka medvetenheten om djurvälfärd hos enskilda individer.

En internationell deklaration i FN skulle få långvariga, positiva konsekvenser för miljarder av världens djur och deras ägare - över en miljard människor är direkt beroende av sina djur för att överleva. 

Läs mer om vårt arbete för en internationell deklaration om djurvälfärd och stöd kampanjen med en underskrift >> 


UN FSRB CO2-neutral

© World Animal Protection Sverige
08-617 79 70 info@worldanimalprotection.se. PlusGiro: 90 01 74-4 Bankgiro: 900-1744
Organisationsnummer: 802447-4481 World Animal Protection Sverige har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.