Veterinärklinik ger hundar och katter en ljusare framtid

I ett av Kanadas fattigaste områden är WSPA med och driver en klinik som ger kostnadsfri vård och behandling till både hundar och katter. Kliniken har gjort stor skillnad i det lilla samhället Bella Coola.

Det tar sju timmar att komma till närmaste veterinär från Bella Coola, som ligger i British Columbia. En stor del av befolkningen har varken råd att betala för ett veterinärbesök eller förmågan att ta sig dit.

Sedan 2009 har WSPA hjälpt samhällets hundar och katter. Vi har finansierat kliniken och stödjer den dagliga verksamheten, till exempel genom att bidra med stora mängder foder.

Bättre välfärd för alla

Kliniken steriliserar och vaccinerar för att förbättra djurvälfärden. De förklarar även för människor som kommer dit hur de kan ta bättre hand om sina djur.

Kliniken steriliserar och vaccinerar för att förbättra djurvälfärden. De förklarar även för människor som kommer dit hur de kan ta bättre hand om sina djur.

© WSPA

En av volontärerna på kliniken berättar hur stor skillnad projektet har gjort för samhället:

"Tidigare kunde man se flockar på mellan tre och åtta hundar springa tillsammans vilket ibland kunde skrämma barn i området. Om hundarna hade möjlighet hände det att de stal barnens matlådor eftersom de var så hungriga. Nu ser man färre hundar i flock vilket har lett till att människor börjar få en bättre inställning till djuren."

"Djuren är friskare och människorna känner sig tryggare"

Sedan projektet påbörjades under 2009 har 461 djur kommit till kliniken. 57 hundar och 79 katter har fått någonstans att bo och 115 hundar och 78 katter har vaccinerats och steriliserats - allt för att ge dem en bättre livskvalitet.

Chefen för WSPA Kanada, Josey Kitson, är väldigt nöjd:

"Projektet kan nu användas som modell för andra avlägsna samhällen i Kanada. Det finns flera ställen där folk har liknande problem. Djuren är nu friska och människor känner sig tryggare tack vare den utveckling som skett – och jag är väldigt glad att WSPA deltar i projektet!"


UN FSRB CO2-neutral

© World Animal Protection Sverige
08-617 79 70 info@worldanimalprotection.se. Organisationsnummer: 802447-4481
World Animal Protection Sverige har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.